Založ si blog

„Paráda sťastný deduško. . . “ alebo nech žije slovenská závisť! !

Ako krásne sa niekoľkými vetami dá vyjadriť toľká závisť a úbohosť typického Slováka, si ukážeme v nasledujúcich riadkoch.

Toť nedávno som dostal do e-mailovej schránky jeden klasický „obežník“. Žiaden zmysluplný odkaz, iba stĺpce informácií, komu všetkému to bolo predo mnou skopírované a forvardnuté (aspoň miliónkrát) a príloha s textovým súborom typu .doc s názvom „Deduško“.

Antivírový program priateľsky mlčal, tak som prílohu otvoril. A čo v nej je?

To, čo som opísal v prvom riadku. Zjavne inšpirovaný prehnaným a zavádzajúcim článkom typického bulvárneho plátku (nový čas), jeden maximálne úbohý, hnusný a primitívny výplod závistlivého a neprajníckeho mozgu (podpísaného ako Cicuška), bohužiaľ tak typického pre slovenskú náturu. A pokiaľ som sa niekoho dotkol, tak mu na to kašlem, lebo tak to je. U Slovákov platí „keď zdochla koza mne, nech zdochne aj susedovi“ a úspech sa neodpúšťa. Viem to z vlastnej skúsenosti a aj preto na Slovensku žiť nemienim. Tu vedia oceniť moju prácu a hodnotu podstatne lepšie.
Neviem si vôbec predstaviť, že tu by niekto riešil v podobne negatívnom duchu to, že niekto dostane za vystúpenie v nejakom reklamnom spote určitú sumu peňazí. A prepočítaval by to na násobky priemerného dôchodku alebo inak rozpitvával. Asi by na takého človeka rovno zavolali sanitku a kazaciu zvierajku. V povahe Slováka je však zjavne s takýmto nenávistným a neprajníckym postojom súhlasiť a ešte to ďalej rozširovať v štýle: „aha, pozrite všetci aký je ten Lasica sviniar! Ako si to vôbec dovoľuje, že dostane také peniaze za skoro nič??“

Osobne si pána Lasicu vážim, a mrzí ma, že medzi jeho krajanmi nepanuje troška viac úcty pred jeho prácou, ktorú vykonal pre milióny Slovákov (aj Čechov), tie seriály, filmy, inscenácie, zábavné programy, Silvestrovské programy atď. Keď nás zabával skoro každý Silvester, to sa hodilo každému. Zrazu je to nenažrané hovädo.
Ani sa teda nedivím, že je Slovensko tam kde je a zjavne nebude nikdy tam, kde by mohlo byť. To, či za daný reklamný spot naozaj dostal p. lasica uvedených 100 tisíc Eur, je dokázať skoro nemožné a osobne dosť vážne o tom pochybujem. Nech je to však ako chce, namiesto podporovania úspešných, snahy dostať sa tam kde sú, brať ich ako inšpiráciu a učiť sa z ich úspechu je tu len hádzanie polien pod nohy, závisť, ústrky a podrazy… Ani nemám chuť ďalej pokračovať.

Tak vám treba, Slováci! S takýmto prístupom bude Slovensko o chvíľu tam, kde je Grécko. V riti!

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=
Pre objektívnosť uvádzam plné znenie textu prílohy:
=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=

Deduško, a ty máš aký príjem na dôchodku? Ten najlepší!
Poznáme najlepšie zarábajúceho dôchodcu na Slovensku! Milan Lasica zarobil v sedemdesiatke toľko, čo niektorí neuvidia ani za dvadsať rokov na dôchodku!

Milan Lasica dostal za reklamu stotisíc eur. Tomu sa hovorí šťastný dôchodca.
Autor: mysh

Priemerný dôchodok na Slovensku je okolo 360 eur. Najlepšie zarábajúci dôchodca na Slovensku si privyrobil za pár hodín skoro tristonásobne viac! Najlepšie zarábajúci dôchodca na Slovensku je bezkonkurenčne Milan Lasica (71). Veď to, čo sa jemu podarilo zarobiť za pár hodín natáčania televíznej reklamy niektorí nemajú ani za všetky tie roky, čo sa snažia prežiť na dôchodku! Stotisíc eur, pre tých skôr narodených tri milióny.
Chyba! Neznámy argument prepínača.
Koľko baníkov a pekárov a učiteľov a doktorov by sa usmialo spoza závesu a zasnene sledovalo s dvoma deckami padajúcu penu akože sneh a spravili by to aj za stotinu toho, čo dostal herec? Lenže Lasica je iba jeden a cení sa poriadne vysoko! Povie si, čo chce a nezaujíma ho, že mohol byť lacnejší paušál pre Slovákov. Tomu sa hovorí sebavedomie, alebo ešte lepšie „poznať svoju cenu“. Sto litrov alebo nech sa vám tam usmieva iný dedko. Alebo hov… vianočka ako minulý rok. Chápem tých reklamných tvorcov, že v tomto prípade radšej treskli po kešeni a vykešovali starého pána, než by zase mali celú zimu chodiť po kanáloch od hanby za reklamu, z ktorej sa každý vysmieva. Teraz sa nikto vysmievať nebude. Každému padla sánka a s otvorenou hubou sa dá akurát tak lapať po dychu. A to teda doslova, šak taká suma vyrazí dych asi každému priemerne zarábajúcemu človeku, čo sa denne plahočí od rána do večera a aj cez víkendy. Dôchodcom možno aj zubné protézy vypadnú, lebo šak na lepidlo na zuby tiež nemá každý.
Len pán Lasica sa usmieva. On sa teda usmieval už aj predtým, no to sa ľudia smiali s ním a uznávali ho. Teraz sa nie je na čom smiať a fanúšikovia kultového komika so zmiešanými pocitmi sledujú spot s obľúbeným hercom, ktorý sa vo svojej bohorovnosti odmietol k tejto téme vyjadriť. Zase na druhe strane – keby vám ponúkli hoci aj desatinu z toho, čo pánovi Lasicovi, nebrali by ste to? Každý by po tom s úsmevom chňapol a blažene sníval o štedrých Vianociach. Jeden dôchodca ich štedré bude mať určite. Tí ostatní môžu iba dúfať, že jeho príjem sa nezaráta do štatistík pri vypočítavaní výšky priemerného slovenského dôchodku v tomto roku. Inak by vyskočila celkom slušná sumička a hneď by im mali z čoho skresávať!

Autor: Cicuška

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=

Lola a Jessica

26.09.2022

Lola bola typický utečenec, bývajúci vonku, ale využívajúci ľudskú pohostinnosť. Túlala sa po štvrtiach, jedla, čo prišlo pod zub a trávila život klasickým „bezdomoveckým“ spôsobom. Svoje tri dietky prišla porodiť do náhodnej krabice v zadnej záhradke jedného z mnohých bezmenných domov v danej štvrti. Majiteľ domu ale mal psa, takže tam ostať natrvalo [...]

Loďostop, alebo ako cestovať lacno a pritom vidieť výnimočné miesta.

20.01.2020

Jeden z netradičných návodov, ako cestovať pomerne lacno a NAJMÄ dostať sa na miesta, kam sa drvivej väčšine ľudí ani cestovateľov dostať nepodarí. Volá sa to loďostop. Po svete sa túla množstvo jachtárov. Niektorí to majú zariadené ako prázdninové výlety, iní takto žijú celé roky. Loď je ich domov, ktorý ich odvezie, kam si zmyslia. Často sú to čerství [...]

Alternatíva, ktorá vlastne žiadnou alternatívou NIE JE.

17.01.2020

V rozsahu blížiacim sa takmer k 100% sme len donedávna ako zdroj energie spaľovali uhľovodíkové palivá – nafta, benzín, kerozín, zemný plyn, ťažké oleje atď. Všetko to, čo sa dá vydolovať pomerne ľahko a lacno zo Zeme. Ale pretože tieto zásoby nie sú nekonečné a jedného dňa sa vyčerpajú, tento spôsob je neudržateľný. Z pohľadu dopravy tu už predtým boli [...]

forró, fico, galanta

Člen predsedníctva Aliancie: Pellegriniho podporil len Forró, nie celá strana. Inak sa to čítať nedá

29.03.2024 12:00

Szabolcs Mózes pre Pravdu uviedol, že ich rozhodnutie Krisztiána Forróa zaskočilo.

Jaroslav Naď

Naď: Najväčšou výzvou pre NATO bude odolať dezinformačným útokom

29.03.2024 11:47

Podľahnutie premysleným kampaniam, na ktoré je podľa štatistík Slovensko náchylné, môže podľa Naďa oslabiť celkovú dôveru v NATO a Alianciu samotnú.

mimoriadne1, mim1, zemetrasenie, seizmograf

Juhozápad Grécka zasiahlo silné zemetrasenie, evakuovali školy. Otrasy cítili aj Atény

29.03.2024 11:04, aktualizované: 12:41

Obyvatelia regiónu Olympia hovorili o veľmi silných otrasoch.

Poľsko, NATO

Odborníci: Jednostranným vyslaním vojakov sa nestane celé NATO účastníkom vojny

29.03.2024 10:25

Na zatiaľ nepublikovanú správu nemeckých odborníkov sa odvoláva agentúra DPA.

magy

osobný blog o cestovaní a živote

Štatistiky blogu

Počet článkov: 59
Celková čítanosť: 253864x
Priemerná čítanosť článkov: 4303x

Autor blogu

Kategórie