Posolstvo alebo otázka od mimozemšťanov? Kto to zodpovie?

30. novembra 2017, magy, Úvahy a názory
Zachytil som správu od bytostí, ktoré zjavne nie sú z tejto planéty. Preklad mi dal zabrať a v niektorých častiach čosi úplne chýba, tak sa ospravedlňujem za nepresnosti.

 

Zdravíme bytosti planéty Zem!

 

Sledujeme vás už nejaký čas a radi by sme od vás dostali odpoveď na jednu záhadu, s ktorou si nevieme rady.
Netýka sa vojen, politických systémov ani procesu cieľavedomej a systematickej sebadeštrukcie skrze vlastné životné prostredie. My sme si tým prešli tiež. Ale čo si nedokážeme vysvetliť je toto:
Prakticky po celom svete onedlho začne každoročná oslava narodenín nadprirozdenej bytosti, ktorá sa narodila pred cca 2000 obehmi vašej planéty okolo materskej hviezdy a učila vás vážit si nemateriálne hodnoty, byť skromný, dobrý… (tu a ospravedlňujem, lebo nasleduje niečo, čo preložiť nedokážem.)

 

Táto bytosť bola vami po 33 obehoch svojej činnosti umučená a ukrižovaná. Napriek tomu jej narodenie oslavujete obžerstvom, plytvaním, závisťou… (opäť sú tu slová, ktoré sa mi nepodarilo preložiť)… dokonca očakávate od tejto bytosti veľa MATERIÁLNYCH darčekov.

 

V niektorých krajinách bola daná bytosť v roznášaní darčekov (asi kvôli trápnosti situácie, že ste niekoho ukrižovali a teraz za to dokonca čakáte darčeky) nahradená podivným, chorobne obéznym dôchodcom v červenom obleku… (nasleduje celkom dlhá pasáž, ktorá mi nedáva zmysel, nech to skúšam prekladať a lúštiť z ktorejkoľvek strany, preto ju vynechávam úplne)

 

Existuje nejaké zmysluplné vysvetlenie, obyvatelia Zeme?