Založ si blog

Mladík v Čechách „zastrelil“ prezidenta. Hrdina!

Fakt: Pri piatkovej návšteve Chrastavy na Liberecku vystrelil z plastovej (airsoft) pištole na prezidenta Václava Klausa mladý muž. Nikto ho nezadržal (!!!) a mladík si pokojne odkráčal z miesta činu. Zadržali ho až omnoho neskôr.

Možno sa do mňa obujete, že schvaľujem trestný čin. A možno budete mať pravdu. V tomto prípade však ide o podstatne viac, než trestný čin a daný skutok má podstatne širší rozmer aj vďaka tomu, čo danému skutku nielen predchádzalo, ale najmä čo sa dialo potom. Nech to vyznie akokoľvek kontroverzne, moje sympatie ten mladík má hneď z niekoľkých dôvodov.

 

prvý fakt, ktorý ma zarazil a šokoval – NIKTO NEZASIAHOL! NIKTO!!!

Mladík úplne pokojne odkráčal a všetci sa tvárili, že sa nič nestalo a nedeje. Dotyčného strelca zadržali až o niekoľkosto metrov ďalej! A to stihol dať ešte aj interview novinárom!

Nereálne? Veď si pozrite video z incidentu a posúďte sami:

YOUTUBE

Z videozáznamu je jasné, že zlyhanie ochranky a polície bolo bezprecedentné a kolosálne. V amerike a zrejme vo väčšine iných krajín by to nemal šancu previesť, prípadne by bol okamžite pri/po čine zadržaný, v horšom prípade definitívne po smrti.

Taktiež ľudia okolo a najmä tí, ktorí stáli v bezprostrednej blízkosti strelca nereagovali nijako ani bezprostredne po incidente. Ľahostajnosť najväčšieho kalibru!

Mladík si podľa mňa zaslúži medailu za formu, akou upozornil na (akýkoľvek) problém, ochranka vyhadzov. Do posledného muža. A ich veliteľa zavrieť. Pochybujem, že po tomto incidente mu dajú strážiť aspoň kurník so sliepkami.

Mám dojem, že sa v personálnej oblasti ochranky českého prezidenta budú diať nevídané veci 🙂

Máte účet na Facebooku? Tak pozor na to! ! !

07.04.2024

Od čias, keď Mark Zuckerberg vytvoril Facebook ako svoju semestrálnu prácu (rok 2004) ubehlo už pekných pár rokov. Z toho malého projektu sa stal megaprojekt, ktorý dnes používajú nie milióny, ale miliardy(!) ľudí a zarábajú miliardy pre svojich tvorcov a majiteľov. Koncept Facebooku je pomerne jednoduchý a aj preto je veľmi chytľavý a ľahko sa naň zvyká. Móžete [...]

Lola a Jessica

26.09.2022

Lola bola typický utečenec, bývajúci vonku, ale využívajúci ľudskú pohostinnosť. Túlala sa po štvrtiach, jedla, čo prišlo pod zub a trávila život klasickým „bezdomoveckým“ spôsobom. Svoje tri dietky prišla porodiť do náhodnej krabice v zadnej záhradke jedného z mnohých bezmenných domov v danej štvrti. Majiteľ domu ale mal psa, takže tam ostať natrvalo [...]

Loďostop, alebo ako cestovať lacno a pritom vidieť výnimočné miesta.

20.01.2020

Jeden z netradičných návodov, ako cestovať pomerne lacno a NAJMÄ dostať sa na miesta, kam sa drvivej väčšine ľudí ani cestovateľov dostať nepodarí. Volá sa to loďostop. Po svete sa túla množstvo jachtárov. Niektorí to majú zariadené ako prázdninové výlety, iní takto žijú celé roky. Loď je ich domov, ktorý ich odvezie, kam si zmyslia. Často sú to čerství [...]

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

magy

osobný blog o cestovaní a živote

Štatistiky blogu

Počet článkov: 60
Celková čítanosť: 256112x
Priemerná čítanosť článkov: 4269x

Autor blogu

Kategórie