Založ si blog

Akcia „Som za slušné Slovensko“ – výsmech občanovi

Nebudem rozoberať čo sa stalo, prečo, prípadne aké akcie sa v následnosti na danú udalosť dejú. Dokonca sa zdržím hodnotenia či názoru kto by sa tým mohol byť atď.

Udivuje ma však nekonečná naivita Slovákov. Proti zbraniam, podvodom a korupcii sa obyčajnými slušnými a pokojnými zhromaždeniami bojovať nedá. Keď tu bola aféra Gorila, ľudia dokonca stanovali pred parlamentom. A??? Čo sa zmenilo? Nič. (Použil by som podstatne výstižnejší výraz, ale nebudem vulgárny. Aj keď by to tu sadlo ako riť na šerbel).

Arogantnosť súčasnej vlády a najmä ich vrcholných predstaviteľov je donebavolajúca a nejaké trápne spievanie hymny, vyblikávanie mobilmi či štrnganie kľúčmi je pre týchto (ne)ľudí akurát na smiech. Povedia si „nech si zaspievajú, aj tak na nich kašleme a za pár dní bude kľud, každý si pôjde svojou cestou a my si budeme robiť naďalej, čo chceme“.

Osobne si myslím, že aj slušnosť má svoje medze. A dosť sa divím, že neodrovnali už dávnejšie Danka, keď im doslova šliapal na päty. Ale jeho reportáže boli viac atraktívne pre bežného občana, než aby skutočne ohrozovali konkrétnych ľudí „tam hore“. Čo zjavne nie je prípad Kuciaka. Ten šiel tvrdo po konkrétnych ľuďoch a skupinách, preto dopadol ako dopadol.

Súčasní politici na občana zvysoka kašlú. Nahrabať, mať moc, rodinkárčit, dohodiť kšeft tu niekomu z rodiny, tam kámošovi zo školy či ulice… a inak čau.

Nie som zástanca násilia, hrubosti alebo riešenia vecí silou. Ale taktiež tvrdím, že tento pokojný a slušný protest v dnešných dňoch opäť povedie NIKAM.

Jedine až sa politici začnú NAOZAJ báť o svoj život, potom začnú fungovať tak, ako majú. V prospech občana a štátu. Nie naoko, ale naozaj.

A čo by sa muselo stať, aby sa báť začali?

Občania by museli politikom dať podstatne zreteľnejšie dať najavo, že tu sranda končí.

Až sa naozaj začnú báť, vtedy len uvidíte ako sa pôjdu pretrhnúť od ochoty!

Pokiaľ občania budú mať strach z vlády (a nie naopak), nedospejeme nikdy nikam. Napokon, lepšie sa to ani povedať nedá:

 

Lola a Jessica

26.09.2022

Lola bola typický utečenec, bývajúci vonku, ale využívajúci ľudskú pohostinnosť. Túlala sa po štvrtiach, jedla, čo prišlo pod zub a trávila život klasickým „bezdomoveckým“ spôsobom. Svoje tri dietky prišla porodiť do náhodnej krabice v zadnej záhradke jedného z mnohých bezmenných domov v danej štvrti. Majiteľ domu ale mal psa, takže tam ostať natrvalo [...]

Loďostop, alebo ako cestovať lacno a pritom vidieť výnimočné miesta.

20.01.2020

Jeden z netradičných návodov, ako cestovať pomerne lacno a NAJMÄ dostať sa na miesta, kam sa drvivej väčšine ľudí ani cestovateľov dostať nepodarí. Volá sa to loďostop. Po svete sa túla množstvo jachtárov. Niektorí to majú zariadené ako prázdninové výlety, iní takto žijú celé roky. Loď je ich domov, ktorý ich odvezie, kam si zmyslia. Často sú to čerství [...]

Alternatíva, ktorá vlastne žiadnou alternatívou NIE JE.

17.01.2020

V rozsahu blížiacim sa takmer k 100% sme len donedávna ako zdroj energie spaľovali uhľovodíkové palivá – nafta, benzín, kerozín, zemný plyn, ťažké oleje atď. Všetko to, čo sa dá vydolovať pomerne ľahko a lacno zo Zeme. Ale pretože tieto zásoby nie sú nekonečné a jedného dňa sa vyčerpajú, tento spôsob je neudržateľný. Z pohľadu dopravy tu už predtým boli [...]

Štefan Harabin, ta3

VIDEO: Prezidentský kandidát Štefan Harabin. Rusko nepovažuje za agresora, chce neutralitu Slovenska

19.03.2024 07:00

O post prezidenta Slovenskej republiky vo voľbách v roku 2024 sa uchádza 10 ľudí.

vojna na Ukrajine

ONLINE: Michel: Aby bol v Európe mier, musí sa pripraviť na vojnu. Volá po vojnovej ekonomike

19.03.2024 06:15, aktualizované: 09:06

Ak nebude reakcia EÚ správna a neposkytne Ukrajine dostatočnú podporu, aby zastavila Rusko, budeme ďalší na rade, tvrdí šéf Európskej rady Michel.

Putin

Putinov triumf odobrili hostia z AfD. Ako ruské voľby "monitorovali" extrémisti z Nemecka

19.03.2024 06:00

Aby prezidentským voľbám dodal zdanie legitimity, Putin si ako pozorovateľov pozval poslancov nemeckej strany AfD.

anketa, kandidáti na prezidenta 2024

ANKETA: Osem kandidátov na prezidenta odpovedalo na 19 otázok. Tu sú všetky odpovede

19.03.2024 06:00

Do ankety sa zapojilo 8 z 10 kandidátov. Líder SNS Andrej Danko sa vzdal v prospech Štefana Harabina. Milan Náhlik a Štefan Harabin do uzávierky neodpovedali.

magy

osobný blog o cestovaní a živote

Štatistiky blogu

Počet článkov: 59
Celková čítanosť: 253490x
Priemerná čítanosť článkov: 4296x

Autor blogu

Kategórie