Založ si blog

Monika Flašíková-Beňová: „nezaujímajú ma vaše názory“. Skvelý politik, čo poviete?

Monika Flašíková-Beňová názorne a prekrásne ukázala, ako na nás všetkých serie. Totálne a bohorovne.
14. novembra uverenila tento post na svojej FB stránke:
—-
Tragédia v Paríži má viacero rozmerov. Jednak je dokazom toho, že terosti nechcú len zabíjať, ale chcú šíriť strach a sekundárne aj nenávisť. To, že slušní ľudia ich sposob premýšľania a konania odmietajú im vobec nevadí, práve naopak, sú nato hrdí. Preto „zdokonaľujú“ sposoby násilia a verejne ich predvádzajú. Vedia veľmi dobre, že v nás vzbudia odpor a strach o to vačší o čo budú ich činy odpornejšie. Sprísňujeme kvoli nim kontroly na letiskách, verejných priestranstvách, zvyšujú sa počty poriadkových a bezpečnostných síl. Ďalším smutným rozmerom je podivná euforická „satisfakcia“ niektorých ľudí, ktorí majú pocit, že ich odmietanie pomoci utečencom dostalo smrťou nevinných ľudí v Paríži odpodstatnenie. Je to však len nepochopenie faktu, že utečenci utekajú aj pred tým, čo vcera vnoci postihlo Paríž. Ak by našou reakciou malo byť plošné odmietnutia boja aj tým, že jednotlivé krajiny uzavrú hranice, tak verte, že je to presne to, čo vrahovia zo včerajšieho večera chceli svojimi ohavnými činmi dosiahnuť. Strachom sa nad násilím nedá zvíťaziť. Teraz je oveľa doležitejšie ako kedykoľvek dodnes, ukázať odvahu a odhodlanie bojovať proti terorizmu a násiliu v akejkoľvek forme. Aj preto, lebo v dnešnej dobe sa už žiaden kontinent ani žiadna krajina hermeticky uzatvoriť nedá. Terorizmus sa stal podobne ako ekonomika, globálnym.
—-
Že uzatvorenie hraníc Európy nemá nič spoločné so strachom, ale je to jednoducho akt smerujúci k ochrane európskej kultúry a spoločenstva pred inváziou inej (a dovolím si tvrdiť neprispôsobivej) kultúry a náboženstva, jej zjavne akosi uniká.

Zarážajúci je tiež výrok „Je to však len nepochopenie faktu, že utečenci utekajú aj pred tým, čo vcera vnoci postihlo Paríž.
Neviem o tom, že by európski alebo západní kresťania behali so samopalmi po Bagdade, Damašku a čo ja viem kde, vykrikovali „V mene Otca, Syna i Ducha Svätého“ a strieľali hlava-nehlava kohokoľvek. Áno, mnohí z utečencov utekajú pred vojnou, sektárskym násilím a náboženskými čistkami, ale to sa, pri všetkej úcte, nijako nedá porovnať s tým, keď do pokojného a tolerantného mesta vtrhne zopár magorov a strieľa „v mene Allaha“.

Odkiaľ pani Beňová vzala tú „z prsta vycucanú teóriu“, čo títo pomätenci údajne chceli dosiahnuť? Pretože podľa toho, čo sami hovoria, zverejňujú na internete vo videách, twitteri a pod. im ide o všeličo iné, len nie „plošné odmietnutia boja aj tým, že jednotlivé krajiny uzavrú hranice„.
Mimochodom, problémom dneška nie je celoplošné „odmietanie pomoci utečencom„, ale nepreverovanie tých, ktorí sa za utečencov označujú. Výsledkom je, mimo iného aj to, že minimálne jeden z tých, čo v Paríži strieľali, je „utečenec“. Nepreverený, pustený ďalej až k nám.

Ale poďme ďalej. Celkovú nezmyselnosť tohto príspevku si uvedomilo viacero ľudí, a komentovali a komentovali. Že niektorí zašli priďaleko, je akosi prirodzené, mnohí sa na internete cítia silnejší, než v skutočnosti sú a ventilujú aj svoje najprízemnejšie pudy. Lenže aj pani Beňová zašla priďaleko. Tu je jej nasledujúci príspevok o dva dni neskôr:
—-
Áno zablokovala a vymazala som vás. A nie, nezaujímajú ma vaše názory a nechce sa mi ich ani dočítať, preto som ich vymazala a ich pisateľov zablokovala, aby ste ma neobťažovali. Nie, nevolili ste ma ani jeden z vás, ktorých som zablokovala a ani by som nechcela aby ma volili takí ako vy. Píšte si medzi sebou, na svojich profiloch. Ja vám nepíšem, moje názory si čítať nemusíte a je mi tiež jedno čo si myslíte. Nekázala som vám prísť na moj profil ani čítať si moje názory. Možete mi pokojne ďalej želať aby ma znásilnilo 10 a viac( podľa toho aký dementný úchyl je „prispievateľ“)imigrantov, aby som zdochla, aby ma obesili ( to sa už opakujete to tu už bolo) a podobné kresťanskejláskyplné priania, ale nie na mojich stránkach. Chápem, na tých vašich nikoho okrem podobných pošahancov, akoby povedal pán premiér, nezaujímate, ale budete sa s tým musieť vyrovnať tak akosi po svojom. Ostatným sa vám ospravedlňujem, ale nemám jednak čas a hlavne, nechce sa mi odpisovať na každy slaboduchý komentár na MOJEJ fan page individuálne. Pekný večer z Bruselu.
—-
Takže poďme pekne poporiadku. Ako som už písal, že vymazala alebo zablokovala niekoho, kto bol oplzlý, vulgárny, vyhrážal sa jej a pod. je pochopiteľné a voči tomu nemám jedinú námietku.
Lenže zablokovala (okrem iného) aj môj príspevok, ktorý nebol žiadnym spôsobom vulgárny, oplzlý alebo výhražný. Jednoducho jej nesadol „do karát“ a obťažoval ju už len tým, že som si dovolil s ňou ostro nesúhlasiť. Tak ma vymazala a zablokovala.
Jadrom problému sú aj iné jej vyjadrenia.

Hneď zo začiatku píše „nie, nezaujímajú ma vaše názory…“ Uppsss. Tak moment. Ona je politička, volený ZÁSTUPCA ľudu ktorého pracovnou náplňou (a psou povinnosťou) je zaujímať sa o názory ľudí. Alebo zle chápem zmysel pozície „zástupca ľudu“? Reprezentant?

Ďalší jej výpad je rovnako zaujímavý: “ Nie, nevolili ste ma ani jeden z vás, ktorých som zablokovala…“
Ako dopekla vie, kto ju volil a kto nie??? Nie sú voľby náhodou tajné? Chce tým vari naznačiť, že jej zvolenie bolo zmanipulované? Dosť by som tomu veril.
„…a ani by som nechcela aby ma volili takí ako vy„. No, to si pani Beňová nevyberiete, kto Vás bude či nebude voliť. Ste politik inteligentných, aj tých menej inteligentných, zmierte sa s tým. A v momente, keď nastúpite do nejakej politickej funkcie ako zástupca ľudu, zastupujete aj tých, ktorí s Vami nesúhlasia. Či sa Vám to páči, alebo nie.

S tým zvyškom ohľadom slaboduchosti niet čo namietať, ale vcelku týmto príspevkom len potvrdila svoje doterajšie arogantné správanie:

NEZAUJÍMAJÚ MA VAŠE NÁZORY. NEZASTUPUJEM ZÁUJMY SLOVENSKA. ROBÍM SI ČO CHCEM. (alebo čo chce jej mecenáš?)

Pani Beňová zjavne robí to, čo sama uzná za vhodné a správne, ale to je bohužiaľ nezlučiteľné s tým, čo je jej povinnosťou ako voleného zástupcu ľudu. Pretože to, čo si myslí ona, aký má osobný názor na to či ono je absolútne nepodstatné. Z jej pracovnej náplne vyplýva povinnosť, ku ktorej sa zaviazala: zastupovať a hájiť záujmy ľudí, národa a spoločnosti, ktorá ju zvolila, ktorá jej prepožičala mandát a očakáva, že bude hájiť jej existenčné záujmy. Slovenska a Slovákov. Nie záujmy Afgáncov, Sýrčanov, Egypťanov a bohviekoho ešte. Slovákov! Ak jej na to náhodou ostane priestor v jej voľnom čase, prosím. Kľudne môže pomáhať hoci aj Eskimákom alebo Pygmejom. Ale v prvom rade je občiankou a voleným zástupcom Slovenska a ako taká sa má riadiť vôľou národa, ľudí a záujmami tohto štátu. Nie svojou vôľou, nie svojím osobným či súkromným názorom (nech je akokoľvek chvályhodný alebo dobrosrdečný) a dokonca ani záujmami utečencov, nech ich dôvod pre útek bol akýkoľvek.

Inými slovami, vážení občania, pani Beňová na vás v tom Bruseli zvysoka kašle a vaše názory ju nezaujímajú!!! A to zjavne ani tých, čo ste ju volili.
Myslím, že ste si zvolili skvele, len tak ďalej. 😛

Máte účet na Facebooku? Tak pozor na to! ! !

07.04.2024

Od čias, keď Mark Zuckerberg vytvoril Facebook ako svoju semestrálnu prácu (rok 2004) ubehlo už pekných pár rokov. Z toho malého projektu sa stal megaprojekt, ktorý dnes používajú nie milióny, ale miliardy(!) ľudí a zarábajú miliardy pre svojich tvorcov a majiteľov. Koncept Facebooku je pomerne jednoduchý a aj preto je veľmi chytľavý a ľahko sa naň zvyká. Móžete [...]

Lola a Jessica

26.09.2022

Lola bola typický utečenec, bývajúci vonku, ale využívajúci ľudskú pohostinnosť. Túlala sa po štvrtiach, jedla, čo prišlo pod zub a trávila život klasickým „bezdomoveckým“ spôsobom. Svoje tri dietky prišla porodiť do náhodnej krabice v zadnej záhradke jedného z mnohých bezmenných domov v danej štvrti. Majiteľ domu ale mal psa, takže tam ostať natrvalo [...]

Loďostop, alebo ako cestovať lacno a pritom vidieť výnimočné miesta.

20.01.2020

Jeden z netradičných návodov, ako cestovať pomerne lacno a NAJMÄ dostať sa na miesta, kam sa drvivej väčšine ľudí ani cestovateľov dostať nepodarí. Volá sa to loďostop. Po svete sa túla množstvo jachtárov. Niektorí to majú zariadené ako prázdninové výlety, iní takto žijú celé roky. Loď je ich domov, ktorý ich odvezie, kam si zmyslia. Často sú to čerství [...]

Palestína / Deti / Pásmo Gazy /

v Pásme Gazy zomrelo bábätko zachránené z maternice umierajúcej matky

26.04.2024 18:51

Izrael aj napriek medzinárodnému pobúreniu stále hrozí, že podnikne pozemnú operáciu v meste Rafah.

parlament

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

26.04.2024 18:30

Organizácia vyzýva na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.

Záborská , vašečka

Poslanci ukončili piatkové rokovanie debatou k sexuálnej výchove

26.04.2024 18:25

Poslanci Vašečka a Záborská chcú podmieniť výchovu a vzdelávanie v oblasti sexuálneho správania informovaným súhlasom rodičov.

novela Trestného zákona, parlament

Poslanci majú v roku 2024 zarábať vyše 6600 eur. K platu patria ešte paušálne náhrady

26.04.2024 17:17

Plat poslanca určuje zákon o platových pomeroch niektorých ústavných činiteľov SR.

magy

osobný blog o cestovaní a živote

Štatistiky blogu

Počet článkov: 60
Celková čítanosť: 256163x
Priemerná čítanosť článkov: 4269x

Autor blogu

Kategórie